BedrijfsHulpVerlening (BHV) is hulp die kan worden geboden door werkgever of werknemers binnen een bedrijf wanneer zich een ongewenste gebeurtenis voordoet rondom ongevallen, brand en ontruiming. Dit kan zijn een brandoefening, bewusteloosheid van een medewerker, lekken van giftige stoffen, onveilige situaties, enzovoort. Sinds 1994 is bedrijfshulpverlening verplicht voor de meeste organisaties.
De regel van 1 BHV-er op de 50 werknemers bestaat allang niet meer. Er dient altijd een BHV-er aanwezig te zijn. Wij geven 8 begincursussen per jaar in Nijkerk
Voor sommige organisaties kunnen uitzonderingen worden gemaakt en voor organisaties waar een verhoogde kans op ongevallen bestaat kan het EHBO-diploma zelfs verplicht worden gesteld buiten de BHV-verplichting om.
Om te weten hoe u in dergelijke bovengenoemde situaties moet reageren en handelen biedt Hulpvaardige Handen u de volgende cursussen aan:
Begincursus
Heeft u nog geen relevante BHV-ervaringen? Dan is de begincursus geschikt voor u. Deze begincursus BHV bestaat uit twee volle lesdagen van 9.00 tot 16.30 uur. De prijzen zijn vanaf
€ 300,-per persoon. Dit is exclusief BTW, maar inclusief lunch, koffie, thee en certificaten.
Cursusdata 2024
30 Januari en 6 februari
18 en 25 maart
13 en 16 mei
18 en 25 juni
23 en 30 september
5 en 12 november
9 en 12 december
Herhalingsles BHV
30 Januari
18 maart
13 mei
18 juni
23 september
5 november
9 december
Verloopt uw BHV-diploma bijna? Dan kunt u deelnemen aan de speciale herhalingscursus. Deze duurt één hele dag of twee halve lesdagen (eventueel ook in de avonduren). De prijzen zijn vanaf € 150,- per persoon. Dit is exclusief BTW, maar inclusief lesmateriaal, koffie, thee en eventuele lunch.
Deze lessen worden gegeven in Nijkerk.
Onderwerpen:
De onderwerpen die tijdens de cursus worden behandeld zijn:
|
|
Examen:
Uiteindelijk wordt de cursus afgesloten met een examen, welke bestaat uit twee onderdelen, namelijk Eerste Hulp (1) en Brandbestrijding en ontruiming (2). Beide delen bestaan uit een theoretisch en praktijkdeel. Indien het examen met goed gevolg wordt afgesloten ontvangt u een diploma BHV. Uw BHV-diploma is vervolgens één jaar geldig. Daarna zult u weer deel moeten nemen aan de speciale herhalingslessen om uw geldigheid te behouden.
Lesmateriaal:
Tijdens de begin-cursus wordt gebruik gemaakt van NIBHV-boek welke verstrekt wordt door de docent. Deze is nadien voor eigen bezit. Indien u al in het bezit bent van een NIBHV-boek, dient u met de docent te overleggen over de geschiktheid hiervan.